Бостънската работна група по репарациите призова белите църкви“ да се активизират

...
Бостънската работна група по репарациите призова белите църкви“ да се активизират
Коментари Харесай

Лобистите на репарациите в Бостън призовават „белите църкви“ да платят милиарди за изграждане на жилища за хора с ниски доходи

Бостънската работна група по репарациите прикани „ белите църкви “ да се засилват и да платят на черната общественост за расовите неравенства, които се коренят назад към трансатлантическата търговия с плебеи, съгласно отчетите.

Бостън Глоуб заяви, че черни и бели членове на духовенството са се срещнали в Роксбъри за конференция, предопределена да се организира на открито, макар че вместо това се организира в сутерена на Лутеранската черква на Възкресението в събота заради дъжд.

Комисията е основана посредством разпоредба на Общинския съвет на Бостън от 2022 г. и се състои от 10 членове, в това число двама от младежката общественост.

През февруари деятелите от Бостън приканиха града „ да се ангажира изцяло с изписването на чекове “ и за погашение на 15 милиарда $, защото благосъстоянието на града е построено върху иго.

„ Призоваваме откровено и със сърце, изпълнено с религия и християнска обич нашите бели църкви да се причислят към нас и да не мълчат по този въпрос за расизма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР